luni, 27 ianuarie 2014

Pui crocant și aromat

Rețeta de azi o am de pe blogul Laurei Sava, și vine în ajutorul celor care preferă mâncarea tip fast-food, dar nu numai.
E un fel de mâncare ușor de preparat și care la fel de ușor dispare din farfurie...:)))

Ingrediente:

un piept de pui (500-600g)
150 g iaurt
100 g pesmet
o lingură rasă cu sare
o jumatate linguriță de piper
o linguriță de oregano
o linguriță boia dulce
o linguriță boia iute(opțional)
o linguriță praf de usturoi
ulei pentru prăjit

Mai intâi de toate spălați pieptul de pui și îl ștergeți cu un șervet de bucătărie. Îl tăiați în fâșii ca niște degețele și îl puneți într-un castron împreună iaurtul. Se lasă la marinat pentru 30 min.
Separat, într-un alt castron amestecați pesmetul cu sarea și restul condimentelor și treceți  carnea de pui prin acest amestec apăsând ușor.
Puneți o tigaie pe foc, adăugați ulei și când acesta s-a încins bine puneți pe rând pieptul de pui.
Prăjiți degețelele de pui până capătă o culoare aurie, apoi le scoateți pe o hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.

Merg de minune cu cartofi prăjiți și ketchup.
O adevărată "bombă calorică"! :)))

S-aveți poftă!!!



Un comentariu: