sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Mușchi de porc umplut cu cârnați oltenești, și legume la cuptor

Hello dragilor!!!
După cum bine vedeți, iarna și-a intrat în drepturi...și ce drepturi!!! :)))
Astăzi vă propun o rețetă de week-end, poate aveți invitați la masă și vreți să le oferiți ceva mai deosebit.
Să începem!!!

Ingrediente:

3 bucăți mușchi de porc, cam 600 g
2 cârnați oltenești
1-2 morcovi
4-5 bucăți de gogoșar în oțet
2 căței de usturoi
1 linguriță cimbru
un vârf de linguriță piper
sare după gust
1 linguriță boia dulce
1 linguriță oregano
50 ml ulei
50 ml vin roșu
o bucată de ață mai groasă

Garnitura:

5 morcovi
o țelină
sare
piper

Mai întâi de toate puneți la fiert morcovul (fără cel de la garnitură) timp de 15 min.
Între timp pregătiți mușchiul. Tăiați în așa fel încât să obțineți trei dreptunghiuri de 1 cm grosime.
Puneți condimentele într-un castron, le amestecați bine și treceți bucățile de mușchi prin acestea. Acum e momentul să treceți la umplerea lor.
Morcovul fiert și gogoșarii îi tăiați fâșii și îi distribuiți pe întreaga suprafață a mușchiuleților...:))) La fiecare capete a celor trei bucăți puneți câte o bucată de cârnat și începeți să rulați strâns. Legați cu ață, dar dacă nu vă descurcați nu e nicio problemă, puteți prinde cu scobitori.
Le lăsați puțin deoparte până tăiați și legumele pentru garnitură...eu am tăiat țelina bastonașe și morcovul rondele și le-am condimentat.
Dați drumul la cuptor, la foc moderat. Pregătiți o tavă sau un vas de yena, puneți uleiul, legumele, usturoiul întreg și mușchiul, adăugați și puțină apă și îl băgați în cuptor. Îl lăsați in jur de 60-80 min. În timpul coacerii întoarceți din când în când mușchiul și dacă e nevoie mai adăugați apă puțin câte puțin.
Vinul îl puneți cam cu 10 min înainte să fie gata. Scoateți din cuptor, desfaceți ața sau scoateți scobitorile, îl tăiați după cum vă place și îl serviți cu legumele alături de care a stat în cuptor. 

Sper că ați înțeles cum v-am explicat, dar dacă aveți nelămuriri mă puteți întreba. De asemenea, sper că veți încerca această rețetă cât mai curând. Aștept părerile voastre.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu