Ce faceți dragilor? Pregătiți de o nouă zi?
Azi vă propun să gătiți ceva simplu, ușor și bun.
Ingrediente:
500 g șprot congelat
făină
pesmet
sare
ulei
usturoi
iaurt
cimbru
lămâie
scobitori
ulei
Mai întâi de toate, decongelați peștele, îl curățați, îl spălați și îl sărați. Îl dați deoparte...eu îl las cam o jumătate de oră ca să iși ia sare. După, pregătiți făina cu pesmet (acesta ajută la formarea unei cruste crocante) și dați peștele prin acest amestec. Ca să vă ușurați munca, puneți amestecul într-o pungă, apoi peștele, închideți punga și agitați-o până ce peștele e acoperit de făină .
După ce ați încheiat această etapă treceți la următoarea...înfigerea peștelui pe scobitori...:)))
Puneți pe foc o tigaie cu ulei și când s-a încins, adăugați peștele.
Îl prăjiți pe ambele părți, apoi îl scoateți pe o hârtie absorbantă pentru a scăpa de excesul de ulei.
Când e gata faceți un sos din usturoi, pe care il amestecați cu sare, iaurt, cimbru și puțină zeamă de lămâie. Serviți cu mămăliguță.
Poftă bună!
Sfat:
Ca să fiți siguri că uleiul s-a încins, luați o lingură de lemn și o puneți în tigaie (ca în poză). Dacă face bule de jur împrejur atunci puteți adăuga peștele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu