Pentru că se apropie Paștele și nu toată lumea preferă drobul din miel, m-am gândit să vă ofer o variantă cu ficăței de pui și ciuperci.
Pentru această rețetă aveți nevoie de:
1 kg ficăței de pui
250 g ciuperci proaspete
3 linguri ulei
1 lingură unt
4 ouă
o legătură ceapă verde
o legătură mărar verde
o legătură pătrunjel verde
sare
piper
Spălați ficățeii, îi lăsați la scurs într-o strecurătoare (îi puteți ține în lapte pentru o oră dacă aveți timp, că eu nu am avut), îi tăiați mărunt și îi puneți la călit în cele 3 linguri de ulei și lingura cu unt. După 10 minute adăugați și ciupercile mărunțite și mai lăsați pe foc 5 minute. Potriviți gustul cu sare și piper și dați deoparte la răcit. Între timp tăiați cât mai mărunt ceapa verde, mărarul și pătrunjelul.
Când compoziția s-a răcit, adăugați verdețurile și cele 4 ouă bătute separat.
Încălziți cuptorul, puneți compoziția pentru drob într-un vas de yena sau o formă de silicon ca cea pentru cozonac, ornați drobul cu felii de ciuperci pe toată suprafața și lăsați la copt pentru 40 minute la foc mediu.
Când s-a copt, îl scoateți din cuptor, îl lăsați la răcit apoi îl scoateți din formă și îl serviți.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu