luni, 12 mai 2014

Ruladă umplută cu budincă de vanilie

Cu gândul la ceva dulce și bun pentru dieta pe care o țin, am ales rețeta de blat pentru ruladă  a Oanei Camacho, pe care am umplut-o cu budincă de vanilie.

A ieșit foarte bună și a fost pe placul întregii familii, chiar dacă ei nu țin dietă.

Ingredientele de care aveți nevoie, sunt următoarele:

Blat:

2 ouă

2 linguri tărâțe ovăz

1 lingură tărâțe grâu

50 ml suc cola 0

esență de vanilie

1 lingură îndulcitor pudră 

4 linguri iaurt

1 linguriță praf de copt

un praf de sare


Crema:

1 plic budincă de vanilie

1 lingură îndulcitor

400 ml suc cola 0

Am separat ouăle, gălbenușurile le-am amestecat cu îndulcitorul, esența apoi am adăugat iaurtul, sucul și la final tărâțele împreună cu praful de copt. În alt vas am bătut albușurile spumă cu praful de sare și cu o lingură le-am încorporat ușor peste compoziția de gălbenușuri.

Aluatul rezultat l-am pus în tava de la aragaz, în care am pus hârtie pentru copt, și am dat totul la cuptorul gata încălzit timp de 20 de minute la foc mediu.

Când s-a copt, am scos tava afară, am lăsat blatul putin la răcit apoi l-am răsturnat pe un prosop de bucătărie, am desfăcut ușor hârtia și l-am rulat strâns. Acesta se lasă așa până se racește complet.

Între timp am trecut la prepararea budincii. Praful de budincă l-am amestecat cu îndulcitorul și 4 linguri de suc, iar restul l-am pus la fiert într-o crăticioară. Când sucul a început să fiarbă am pus amestecul pentru budincă și am amestecat până s-a îngroșat.

Puteți înlocui sucul, cu lapte 0,1%. Eu neavând în casă am folosit cola 0. Iese foarte bună si așa.

Budinca rezultată am lăsat-o la răcit, apoi am umplut blatul, l-am rulat, l-am pus în folie alimentară și l-am dat la rece. Eu l-am lăsat în frigider până a doua zi, dar sunt de ajuns și 3-4 ore.

Pentru decor am amestecat o linguriță de cacao degresată cu o lingură de îndulcitor și apă fierbinte cam 3 linguri.

Se poate consuma începând cu perioada de Croazieră, iar dacă o umpleți cu cremă de brânză și renunțați la decorul de cacao, o puteți consuma și în perioada de Atac.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu