sâmbătă, 15 martie 2014

Dovlecei umpluți cu brânză

Că tot a venit primăvara, și nu vrem să mai petrecem mult timp în bucătărie ci vrem să ne plimbăm, să ne bucurăm de vremea frumoasă de afară, vă propun o rețetă ușor de pregătit. Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

2 dovlecei
200 g brânză de vaci dietetică
1 linguriță coaja de lămâie
1 cățel de usturoi pisat
pătrunjel verde
morcov ras
sare
piper
ulei de măsline
câteva fire de praz opărite

Tăiați dovleceii felii, îi stropiți cu ulei de măsline și îi presărați cu sare și piper. Îi lăsați deoparte pentru 10-15 minute pentru a-și mai lăsa din apă.  Separat amestecați brânza (eu fiind mereu la dietă am folosit o brânză slabă, dar voi puteți folosi de care doriți) cu usturoiul pisat, morcovul ras, coaja de lămâie, pătrunjelul verde, adăugați sare și piper după gust și puțin ulei de măsline.
Pregătiți o tigaie tip grill și frigeți feliile de dovlecel, le umpleți cu amestecul de brânză, le rulați și le legați cu fire de praz.
Eu le-am servit cu morcov ras stropit cu oțet balsamic și ulei de măsline, dar merg foarte bine cu salata verde că tot suntem în sezon.
S-aveți poftă!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu