luni, 3 martie 2014

Tort de mere

Azi vin in intimpinarea primăverii cu un tort delicios. E cadoul meu de Mărţișor pentru toate doamnele și domnișoarele. A, să nu uit...acest tort e și pentru voi domnilor. In caz că vreţi să surprindeţi pe cineva de Ziua Femeii, să știţi că se pregătește foarte ușor, așa că...spor la treabă!!!

Ingrediente:

1 kg mere
6 linguri zahăr
zeamă de lămâie
3-4 linguri dulceaţă de vișine
150 ml apă
50 g unt
o fiolă esenţă de rom
scorţișoară
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
un plic zahăr vanilat

Mai intâi curăţaţi merele, le scoateţi sâmburii și le tăiaţi in sferturi. Le stropiţi cu zeamă de lămâie. Intr-o oală puneţi 6 linguri de zahăr și il lăsaţi la topit până capătă o culoare aurie. Il distribuiţi pe pereţii oalei prin mișcări circulare, apoi adăugaţi merele, dulceaţa de vișine ( puteţi folosi și de cireșe, gutui sau nuci), untul tăiat cubuţele, esenţa de rom, scorţișoara, apa și puneţi totul in cuptorul incălzit timp de 25 de minute la foc mediu.
Intre timp pregătiţi blatul astfel: separaţi albușurile de gălbenușuri, le bateţi impreună cu celelalte 6 linguri de zahăr până se transformă intr-o bezea tare. Adăugaţi pe rând cele 6 gălbenușuri, și mai mixaţi până ce acestea se omogenizează cu albușurile. La final, cu o lingură incorporaţi făina amestecând de jos in sus.
Scoateţi merele din cuptor, puneţi aluatul deasupra și mai daţi la copt inca pentru aproximativ 30-35 de minute, la foc mediu.
Când e gata, scoateţi tortul din cuptor și il lăsaţi să se racească apoi il răsturnaţi pe un platou și il serviţi.
Il puteţi imbrăca in frișcă, dar mie imi place așa simplu.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu