miercuri, 29 ianuarie 2014

Chec pufos și aromat

Dragii mei, pentru că astăzi e zi de sărbătoare, v-am pregătit ceva dulce, un chec aromat. 


Ingrediente:

8 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri ulei
12 linguri făină
un praf de copt
coajă de lămâie
esență de rom
un plic de zahăr vanilat
un praf de sare
o lingură de cacao

Separați albușurile de gălbenușuri, albușurile le bateți spumă, apoi adăugați zahărul și zahărul vanilat și mixați până se face bezea.
Gălbenușurile le amestecați cu uleiul până se fac ca o maioneză și le adăugați peste albușuri, împreună cu coaja de lămâie și esența.
Puneți praful de copt peste făină și cu o lingură le amestecați cu albușurile.
Dați drumul la cuptor la foc moderat și pregătiți două forme pentru chec pe care le tapetați cu hârtie de copt sau cu ulei și făină.
Puneți compoziția în cele două tăvi, păstrând la final câteva linguri de aluat, pe care le amestecați cu cacao. Acest amestec îl turnați în părți egale peste cel din tăvi, și cu o furculiță amestecați ușor cele două compoziții.
Așezați tăvile în cuptor și le lăsați pentru 35-40 minute.
Când checurile sunt gata, le dați afară din cuptor, le lăsați să se răcească și apoi le scoateți din tăvi și le pudrați...cu zahăr pudră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu