marți, 21 ianuarie 2014

Ciorbă de porc

Dragii mei, azi vă propun o rețetă potrivită cu vremea asta de afară...o ciorbiță din carne de porc...că de...cea mai bună legumă tot porcul rămâne, nu-i așa?
Eu zic, să trecem la treabă!

Ingrediente:

4 bucăți os de porc
o ceapă
un ardei gras ( am pus de la congelator)
2 morcovi
o bucată de țelină
1-2 cartofi
200 ml borș
4-5 linguri bulion de roșii
pătrunjel verde

Punem carnea pe foc într-o oală cu apă rece, și o lăsăm să fiarbă până începe să se formeze spuma. Cu o spumieră sau o lingură începem să adunăm spuma, apoi punem un capac deasupra oalei și o lăsăm să fiarbă.
Între timp pregătim legumele: le curătăm, le spălăm, apoi le tăiem.
Când carnea a început să se pătrundă ( verificam cu o furculiță), adăugăm legumele și lăsăm să fiarbă în continuare, până când acestea sunt aproape gata.Acum e timpul să punem bulionul și mai lăsăm să dea în câteva clocote.
Separat punem pe foc într-o crăticioară borșul, îl lăsăm să se încălzească puțin, apoi îl adăugăm peste ciorbă. Punem sare după gust, pătrunjelul verde și stingem focul.
O servim cu ardei iute și cine preferă poate adăuga smântână.
S-aveți poftă!!!

Sfat

Înainte să pun carnea la fiert o țin în apă rece pentru  2-3 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu