miercuri, 12 februarie 2014

Terină de citrice

Cea de a doua rețetă e un desert răcoritor și foarte parfumat. Prepararea lui durează cam 15 minute, deci nu veți sta mult timp în bucătărie...:)

Ingrediente:

300 ml smântână lichidă
o portocală
o lămâie verde
100g zahăr
500 g iaurt gras (am folosit iaurt cu 6% grăsime)
3 plicuri gelatină dr oetcker
2 fiole esență vanilieo
1 plic zahăr vanilat

Mai întâi, dați pe rãzătoare portocala și lămâia verde, le stoarceți și sucul rezultat împreună cu coaja le puneți într-un castron peste care adăugați gelatina.
Într-o oală puneți smântâna ( a mea a avut 15% grăsime), zahărul și zahărul vanilat la foc mic și amestecați până ce zahărul s-a topit. Smântâna trebuie doar încălzită nu trebuie să fiarbà. Peste aceasta, adăugați amestecul de fructe cu gelatină și amestecați până ce se omogenizează. La final puneți iaurtul și fiolele cu esența de vanilie.
Pregătiți șase boluri sau cupe, turnați compoziția și dati la frigider până se încheagă...aproximativ o oră.
Simplu, nu-i așa?
Eu am decorat aceasta terină de citrice cu felii de portocale și afine în miere. Rețeta o găsiți în postarea următoare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu