Dacă azi v-am propus o rețetă care are ca ingredient principal ficatul de pui, m-am gândit ca ar fi bine să vă prezint câteva informații despre propietățile acestuia.
Ficatul de pui reprezintă o sursă bogată de nutrienți pentru organismul nostru, dar mai ales pentru cel al copiilor. Acesta ajută în prevenirea anemiei și la întărirea sistemului imunitar datorită conținutului bogat în Fier (73%) și îmbunătățește vederea prin conținutul acestuia în vitamina A. De asemene menține pielea, părul și unghiile sănătoase, iar datorită Fosforului (42%) consumul de ficat ajută în menținerea unei danturi sănătoase și a unor oase puternice.
Ficatul nu trebuie consumat foarte des. Este de ajuns să îl consumați odată pe săptămână.
Mămicile îl pot introduce în diversificarea bebelușilor din luna a 8-a, începând cu un sfert de ficățel în prima săptămână, jumătate în a doua și tot așa până ajung la unul pe săptămână. Acesta poate fi adăugat în piureurile de legume pentru a i se masca gustul, care nu e pe placul oricărui bebeluș...:)
Sper ca aceste informații să vă fie de folos și să vă dea un motiv în plus să consumați ficat de pasăre dacă nu ați facut-o până acum.
Am făcut acest blog din dorința de a împărtăși cu voi rețetele pe care le pregătesc pentru familie, dar și pentru ca voi, dragii mei prieteni să aveți o sursă de inspirație atunci când numai stiți ce să gătiți. Așadar, toate acestea fiind spuse, vă invit să îmi fiți alături.
miercuri, 5 februarie 2014
De ce să consumăm ficat de pui?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu