joi, 13 februarie 2014

Două idei de mic dejun, pentru Sf. Valentin

Bună dragilor!!!
Cum merg la voi pregătirile pentru Valentine's day???

Eu azi vă vin în ajutor cu două idei de mic dejun rapid și delicios căci, cu toții știm că dragostea trece prin stomac. 

Aceste idei sunt perfecte pentru a vă surprinde plăcut jumătatea...:)

Fără alte introduceri, vă invit să citiți în continuare, modul de pregătire.

Pentru prima idee aveți nevoie de următoarele ingrediente:

- o felie de pâine toast

- un ou

- unt

- sare

- piper

- o formă inimioară

Decupați felia de pâine în mijloc cu forma (dacă nu aveți decupați cu un cuțit o formă de inimioară), ungeți felia de pâine pe ambele părți inclusiv mijlocul pe care l-ați decupat și o puneți la prăjit într-o tigaie.
O țineți cam un minut, apoi o întoarceți pe partea cealaltă și puneți o bucățică de unt în mijlocul feliei de pâine apoi dați drumul la ou și acoperiți cu un capac 2-3 minute...nu vă speriați că nu e greu deloc...:)
La final, scoateți din tigaie cu o paletă "pâinea inimioară", și i-o serviți partenerului sau partenerei. 

A doua propunere pentru micul dejun este tot o "pâine inimioară", dar de data asta dulce.  Pentru aceasta aveți nevoie de:

- două felii pâine toast

- miere

- dulceață de zmeură

- formă inimioară

O felie de pâine o decupați și păstrați inimioara. Puneți o tigaie pe foc, o ungeți cu puțin unt și prãjiți felia de pâine intreagă și inimioara cam un minut pe fiecare parte. Le scoateți din tigaie. Felia de pâine o ungeți cu miere, iar inimioara cu dulceață de zmeură sau de care aveți voi și o puneți peste. Bineînțeles, așezați totul pe o farfurie, alături de un pahar cu fresh de portocale și vă garantez ca jumătatea voastră va fi încântată.

Acestea au fost ideile mele pentru voi. Sper că vă vor fi de folos și nu uitați dragi prieteni...în tot ceea ce faceți, dacă puneți dragoste totul va ieși perfect.





miercuri, 12 februarie 2014

Honeyed oranges (portocale în miere)

Această rețetă, pe care o am de pe site-ul   www.annabel-langbein.com, merge consumată ca atare sau se poate folosi pentru decorarea unor deserturi, cum ar fi budincile, orezul cu lapte, terina de citrice etc.

Ingrediente:

6 portocale
2 linguri miere de salcâm
2 linguri zahăr
2 linguri afine (puteți pune stafide)
2 linguri rom sau o fiolă esență de rom

Tăiați coaja portocalelor astfel încât să puteți scoate miezul fiecărei portocale, felie cu felie. Puneți-le într-un bol, adăugați restul ingredientelor și dați la frigider, de preferat o noapte întreagă, pentru a se combina aromele.
Eu am folosit acest amestec după 4 ore pentru decorarea terinei de citrice.

Terină de citrice

Cea de a doua rețetă e un desert răcoritor și foarte parfumat. Prepararea lui durează cam 15 minute, deci nu veți sta mult timp în bucătărie...:)

Ingrediente:

300 ml smântână lichidă
o portocală
o lămâie verde
100g zahăr
500 g iaurt gras (am folosit iaurt cu 6% grăsime)
3 plicuri gelatină dr oetcker
2 fiole esență vanilieo
1 plic zahăr vanilat

Mai întâi, dați pe rãzătoare portocala și lămâia verde, le stoarceți și sucul rezultat împreună cu coaja le puneți într-un castron peste care adăugați gelatina.
Într-o oală puneți smântâna ( a mea a avut 15% grăsime), zahărul și zahărul vanilat la foc mic și amestecați până ce zahărul s-a topit. Smântâna trebuie doar încălzită nu trebuie să fiarbà. Peste aceasta, adăugați amestecul de fructe cu gelatină și amestecați până ce se omogenizează. La final puneți iaurtul și fiolele cu esența de vanilie.
Pregătiți șase boluri sau cupe, turnați compoziția și dati la frigider până se încheagă...aproximativ o oră.
Simplu, nu-i așa?
Eu am decorat aceasta terină de citrice cu felii de portocale și afine în miere. Rețeta o găsiți în postarea următoare.


marți, 11 februarie 2014

Cake pops

Dragii mei, știu că v-am cam neglijat în ultima săptămână, dar am avut foarte multă treabă.
Ca să mă revanșez față de voi, astăzi o sa vă prezint două deserturi foarte ușor de pregătit, perfecte pentru Valentine's day.
Eu zic să trecem la treabă!

O să încep primul desert...Cake pops. Pentru acesta aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Aluat:

200 g biscuiți ( am folosit simpli și cu cremă)
80 ml lapte
1 lingură miere de salcâm
1 lingură unt
1/2 sticluță esență rom

Glazură:

3 linguri cacao
3 linguri zahăr pudră
1plic zahăr vanilat
4 linguri apă
100 g margarină
1/2 sticluță esență rom

Decor:

bomboane colorate
bețe frigărui

Pentru început puneți biscuiții în robotul de bucătărie și îi mărunțiți (dacă nu aveți robot, îi puneți într-o pungă de plastic și îi zdrobiți cu un sucitor sau o sticlă).
Într-o craticioară puneți pe foc untul cu mierea și amestecați până ce untul se topește (aproximativ un minut). Puneți esența de rom și turnați peste biscuiți.
Din aluatul rezultat, formați mici biluțe pe care le dați la frigider pentru o oră.
Între timp pregătiți glazura astfel: cacaoa, cu zahărul pudră, cel vanilat și apa le puneți într-o crăticioară pe foc și când încep să fiarbă adăugați margarina. O lăsați să se topească și să mai dea într-un clocot, apoi stingeți focul și adăugați esența. O lăsați să se răcească. Nu uitați, cât timp glazura e pe aragaz să amestecați continuu în ea pentru a nu se lipi de cratiță.
După ce timpul s-a scurs scoateți biluțele din frigider și le înfigeți în bețele de frigărui, transformându-le în acadele.
Le treceți prin glazură și le puneți la scurs pe hârtie de copt ( eu le-am mai pus în frigider o jumătate de oră ca să se întăreasca glazura mai repede). Le decorați cu bomboane și le așezați frumos înt-o cană sau un pahar mai înalt.
Sunt de mare efect și foarte delicioase.



vineri, 7 februarie 2014

Sardine fripte pe grill cu cartofi natur și sos de usturoi

După cum v-am promis aseară, astăzi am revenit cu gustoasele sardine făcute pe grill.
Sunt absolut delicioase...garantez!!!

Ingrediente:

1 kg sardine proaspete
o lămâie
6 cartofi
2 căței de usturoi
150 g iaurt
50 ml ulei măsline
sare
oregano
rozmarin
pătrunjel verde (opțional)

Înainte să vă povestesc cum am pregătit sardinele, vreau să vă prezint câteva informații despre ele.
Sardina este un pește gras, cu un conținut bogat în omega 3. De asemenea aceasta conține și vitaminele din grupa B, calciu și fier. Are puține calorii (163), ceea ce face ca acest pește să poată fi consumat și de persoanele care sunt la dietă.
Cea mai bună metodă de preparare a sardinei, este frigerea. Aceasta se ține pe grătar până ce pielea este crocantă şi carnea se desprinde uşor de pe oase.
Un sfat! Atunci când cumpãrați pește acesta trebuie să fie ferm la atingere şi, foarte important, ochii cu pupile de un negru strălucitor şi corneea curată. Branhiile sunt de asemenea importante: dacă peştele este proaspăt, acestea ar trebui să fie de un roşu intens (evitaţi peştele cu branhii care dau spre maroniu).
Acum să trecem la modul de preparare.
Mai întâi curățați sardinele de solzi, apoi în interior, și le spălați bine cu apă rece. Le puteți tăia capul, dar e mai bine să îl lăsați pentru a le întoarce mai ușor când le frigeți. Crestați sardinele cu un cuțit pe fiecare parte, presărați cu sare și oregano și le lăsați deoparte pentru 30 minute
Curățați cartofii, îi spălați, îi tăiați cuburi și îi puneți la fiert într-o oală cu apă și sare.
După ce au trecut cele 30 minute, pregătiți o tigaie grill , o lăsați să se încingă bine pe foc și apoi începeți să frigeți sardinele.
Când sunt gata, serviți sardinele cu cartofii natur cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și rozmarin și bineînțeles cu sosul de usturoi, pe care l-am făcut în felul următor: am curățat usturoiul, l-am dat pe răzătoare, apoi l-am frecat cu sare și ulei de măsline, am adăugat iaurtul și la final am pus rozmarin și oregano.

Poftă bună vă doresc!!!

miercuri, 5 februarie 2014

De ce să consumăm ficat de pui?

Dacă azi v-am propus o rețetă care are ca ingredient principal ficatul de pui, m-am gândit ca ar fi bine să vă prezint câteva informații despre propietățile acestuia.
Ficatul de pui reprezintă o sursă bogată de nutrienți pentru organismul nostru, dar mai ales pentru cel al copiilor. Acesta ajută în prevenirea anemiei și la întărirea sistemului imunitar datorită conținutului bogat în Fier (73%) și îmbunătățește vederea prin conținutul acestuia în vitamina A. De asemene menține pielea, părul și unghiile sănătoase, iar datorită Fosforului (42%) consumul de ficat ajută în menținerea unei danturi sănătoase și a unor oase puternice.
Ficatul nu trebuie consumat foarte des. Este de ajuns să îl consumați odată pe săptămână.
Mămicile îl pot introduce în diversificarea bebelușilor din luna a 8-a, începând cu un sfert de ficățel în prima săptămână, jumătate în a doua și tot așa până ajung la unul pe săptămână. Acesta poate fi adăugat în piureurile de legume pentru a i se masca gustul, care nu e pe placul oricărui bebeluș...:)
Sper ca aceste informații să vă fie de folos și să vă dea un motiv în plus să consumați ficat de pasăre dacă nu ați facut-o până acum.

Drob din ficăței de pui

Dragii mei, au trecut câteva zile de când nu am mai postat nicio rețetă, dar să nu credeți că am uitat de voi!!! Am fost puțin mai ocupată...
Pentru azi vă propun o rețetă ușor de pregătit, perfectă pentru toată familia dar și pentru cei care sunt la dietă...așa ca mine :))

Ingrediente:

1 kg ficați de pui
3 ouă
2 cepe uscate sau o legătură de ceapà verde
o legătură mărar
o legătură pătrunjel
sare
piper
oregano uscat

Să trecem la treabă!!!

Mai întâi spălați ficățeii, îi curățați dacă e nevoie și îi puneți la fiert (eu îi las să dea într-un clocot apoi îi scurg și îi pun la fiert mai departe în apă curată). După aproximativ 15 minute îi dați deoparte.
Scoateți ficățeii din apă și cât timp aceștia se răcesc, dați drumul la cuptor, curățați ceapa și pregătiți o formă de chec pe care, după cum v-am mai spus, o ungeți cu ulei și o presărați cu făină sau puneți hârtie de copt...eu folosesc mereu varianta a doua.
După ce s-au răcit ficățeii, îi dați prin mașina de tocat sau robot, împreună cu ceapa și verdețurile. Adăugați apoi cele trei ouă și condimentele, amestecați bine, puneți compoziția în forma pregătită și dați la cuptor pentru 40 minute la foc mediu.
Când e gata drobul, îl scoateți din cuptor, îl lăsați să se racească apoi îl scoateți din formă și îl serviți.
Dacă doriți, mai puteți pune ouă fierte în mijlocul compoziției pentru drob, înainte de a-l băga la cuptor. Eu numai pun pentru că mănâncă și fata și sunt de ajuns cele trei ouă.

Poze nu am prea multe...am uitat sa fac la ingrediente...:)))