Tot căutând rețete peste rețete despre cum să pregătesc tradiționala pască cu brânză pentru Paște, am găsit câteva variante fără aluat și m-am hotărât ca anul acesta la fel să o coc și eu...:)
Varianta aleasă de mine e o combinație între mai multe rețete, care până la final s-a dovedit a fi foarte bună...zic eu! :)
Înainte sa trec la rețetă, vreau să vă doresc tuturor un Paște fericit!!!
Ingrediente:
500 g brânză de vaci
400 g smântână 20% grăsime
200 g zahăr
5 ouă
5 linguri făină
1 lingură griș
150 g stafide
coaja de la o lămâie
o fiolă esență rom
3 plicuri zahăr vanilat
un gălbenuș
Pentru început puneți într-un castron cu apă caldă, esența de rom și stafidele pe care le lăsați la înmuiat pentru câteva minute. Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixați cu zahărul până ce acesta se topește, apoi adăugați gălbenușurile și mai mixați până ce acestea se omogenizează. Puneți brânza, smântâna, stafidele scurse de apă, coaja de lămâie și zahărul vanilat peste ouă, amestecați bine, după care adăugați făina împreună cu grișul.
Compoziția obținută o turnați într-o formă de tort (a mea are 24cm dar merge și într-o formă mai mică, va ieși mai înaltă), în care ați pus hârtie de copt, o ungeți ușor cu gălbenuș și o coaceți la foc moderat timp de 50-60 minute. Când s-a scurs timpul de coacere scoateți pasca din cuptor, o lăsați să se răcească în formă apoi o transferați pe un platou.
O puteți pudra cu zahăr vanilat sau o puteți lăsa simplă, așa cum am făcut eu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu